Blog o offshore Informace ze světa daňových rájů

SAE umožní cizincům 100% vlastnictví firmy

100% vlastnictví firmy

Vláda Spojených arabských emirátů schválila v neděli 20. května 2018 kroky, které umožní zahraničním podnikatelům založit společnost bez účasti místního partnera. Změny vstoupí v platnost koncem roku 2018.

100% podíl ve firmě pro zahraniční investory

V současné době nemohou cizinci v SAE vlastnit více než 49 % žádné společnosti. Zahraniční investoři zakládající firmy typu LLC se tak musí vzdát 51 % majetku ve prospěch místního partnera. Pro mnoho podnikatelů to byl důvod k výběru jiné jurisdikce. Tento problém nyní odpadá.

Končí omezení víz na 3 roky. Investoři si prodlouží pobyt až na 10 let

Rozhodnutí je zřejmě jen počátkem rozsáhlejší změny systému. Jeho součástí má být i možnost udělení až 10letých pobytových víz pro zahraniční investory a odborníky z oblasti vědy, techniky, lékařství nebo výzkumu. Cílem je příliv nových talentů a peněz do místní ekonomiky.

Většina z 9 milionů obyvatel Emirátů jsou cizinci

Vláda si od změny politiky slibuje nárůst hospodářské aktivity, zvýšení investic a položení dobrého základu pro budoucí rozvoj. K tomu má pomoci i podpora vědy a nových technologií.

Podobně jako u ostatních států Perského zálivu, i v případě Emirátů tvoří majoritu obyvatelstva cizinci. Po skončení pracovního poměru většinou zemi hned opouštějí. Navíc často posílají své příjmy do zahraničí – podle agentury WAM odeslali v roce 2017 do jiných států asi 45 bilionů amerických dolarů.

Hlavní cíl nové politiky: Nárůst zahraničních investic

Změny vlastnických pravidel jsou výrazným odklonem od stávající politiky omezování zahraničního vlastnictví. 

„Očekáváme výrazně pozitivní vliv na přímé zahraniční investice,“ říká Jaap Meijer, výkonný ředitel a vedoucí kapitálového výzkumu investiční banky Arqaam Capital Ltd. v Dubaji. „Rozhodnutí podporuje také přistěhovalectví, které by mělo zmírnit současný tlak na trhy s nemovitostmi.“ (Zdroj: Bloomberg.com)

Chcete podnikat v Dubaji?

Teď je ten nejlepší čas. Založte si offshore společnost v SAE a využívejte všechny výhody místní jurisdikce. Máme pobočku přímo v Dubaji. Zařídíme pro vás vše potřebné od víz přes bankovní účet až po vlastní kancelář.

Rezervujte si nezávaznou schůzku zdarma.



×
×